Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajské ocenění dlouholetého šachisty havlíčkobrodské Jiskry

/
/
/
489 Zobrazení



Na galavečeru v prostorách třebíčského divadla Pasáž probíhalo ve čtvrtek 14. dubna vyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina za rok 2021. Cenu za přínos pro sport získal Václav Paulík z šachového oddílu Jiskra Havlíčkův Brod.

Kategorie reflektuje přínos v oblasti sportu, je určena sportovcům, trenérům, rozhodčím, funkcionářům a dalším sportovním činitelům, kteří významně přispěli k rozvoji, masovosti, kvalitě či obecně fungování a propagaci sportu v Kraji Vysočina.
„Kritéria Václav Paulík jistě splňuje. Je to dlouholetý šachový funkcionář, rozhodčí a trenér Kraje Vysočina. Dlouhá léta byl čele šachového oddílu TJ Jiskra Havlíčkův Brod, spoustu let působil ve funkci předsedy Krajského šachového svazu Vysočina. Je neúnavným propagátorem šachové hry a pořádá turnaje na celostátní i mezinárodní úrovni. Uspořádal řadu úspěšných mistrovských turnajů (MČR dospělých, MČR juniorů a dorostenců, Open Vysočina …), turnajů pro mládež (Pribináček, Liga Vysočiny mládeže apod.).

Kromě toho v rámci propagace šachu organizuje šachové turnaje na netradičních místech – Turnaj pod širým nebem na náměstí v HB, Turnaj na Hradě Lipnice apod. Je stále aktivní, vede několik šachových kroužků na Havlíčkobrodsku, vychoval velmi dobré šachisty. Jeho dlouholetá činnost v šachovém hnutí je velkým přínosem pro rozvoj sportu v Kraji Vysočina. Ocenění bylo hezkým dárkem k jeho 76. narozeninám, které oslavil v roce 2021,“ popisuje Eva Kořínková, předsedkyně krajského šachového svazu.

Václav Paulík, archiv Šachového oddílu TJ Jiskra Havlíčkův Brod


  • Facebook
  • Twitter