Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Chaloupecké Dny Země jsou každý jiný

/
/
/
487 Zobrazení



Podobně jako v minulých letech připravili organizátoři z Chaloupek řadu aktivit na různých místech Vysočiny v rámci tradičního Dne Země. Zájemci se tedy mohou vybrat hned ze čtyř lokalit.

Projekt Den Země vznikl v Americe v roce 1969 a první ročník proběhl hned o rok později tamtéž. Datum bylo stanoveno na 22. dubna. Od roku 1971 se Dny Země konaly již pod záštitou OSN a zemí každý rok přibývá. Státy bývalého východního bloku včetně Československa se oslav Dne Země začaly účastnit až po roce 1990.

Pátek 22. dubna 16.00 a 26. dubna v 20.00
Horní Krupá u Havlíčkova Brodu – Výsadba stromků a cvičení mozkoven
V pátek 22. dubna proběhne společná výsadba ovocných a listnatých stromků. Sraz na Lysé v 16.00. Občerstvení pro účastníky zajištěno. Soutěživé typy mohou od pátečního rána do úterního večera vyzvednout mapku ve venkovním altánu u Krupské školy a vydat se na vyznačený okruh do přírody. Tam na vás budou čekat rozličné úkoly. Po splnění si luštitelé mohou vyzvednout drobnou odměnu. Podrobné instrukce najdete přímo v altánu.

Pátek 22. a sobota 23. dubna 13.00 až 16.00
Dům přírody Žďárských vrchů – Krása, pohyb, vytrvalost
Od pátku do soboty se můžete vydat do Žďárských vrchů a vydat se na tradiční špacír. Čekat na vás budou tři trasy: 1-Dobrodružná, 2-Vyhlídková a 3-Pátrací s noční návštěvou Domu přírody Žďárských vrchů. Její délka je 4 km při cestě z parkoviště a zpět. Na cestě budou připraveny úkoly.

Neděle 24. dubna 10.00 až 16.00
Chaloupky Kněžice
– Den Země pro Ukrajinu
Takový Den Země čeká návštěvníky v Kněžicích. Ukrajiny máme všichni plné hlavy. Nové kolegyně pořadatelů z Ukrajiny se už těší a uvaří návštěvníkům nejen boršč. Kdo bude chtít, zahraje si hry ukrajinských dětí.

Neděle 24. dubna 13.00 až 16.00
Baliny – Kdo to bzučí?
Na to zájemcům odpoví Den Země v Balinách v neděli 24. Letos se tu zaměřili na opylovače. Takže kdo se chce dozvědět o našich malých dobrodincích, kteří se nám starají o úrodu, může vyrazit do balin.

  • Facebook
  • Twitter