Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Studenti navrhnou v Jihlavě nový Špalíček

/
/
/
1098 Zobrazení



Studenti z ateliéru architektury A1 na pražské UMPRUM se v zimním semestru věnují tématu Obchodního domu Jihlava na Masarykově náměstí. Studenti se zamýšlí nad tím, jak bez ohledu na stávající pozici obchodního domu navrhnout nové řešení, které bude definovat prostor celého náměstí. Prezentace studentských návrhů proběhne 6. listopadu na jihlavské radnici. 

„O úloze a budoucnosti Obchodního domu se dlouhodobě se debatuje, v letošním roce například proběhla soutěž o návrh revitalizace Masarykova náměstí, ve které se soutěžící zabývali zejména řešením veřejného prostoru, ale také možným propojením Obchodního domu s náměstím,“ uvedla koordinátorka projektu revitalizace Masarykova náměstí Tereza Kafková.

Budova obchodního domu byla postavena v roce 1983 po demolici středověkých domů vytvářejících na náměstí špalíček. Městu může práce mladých architektů přinést svěží pohled, veřejné prezentace a výsledné práce mohou být prostorem pro diskuzi o dalším směřování.

První nápady studentů bude možné vidět na veřejné prezentaci v úterý 6. listopadu od 17.00 v zasedací místnosti Zastupitelstva města Jihlavy v přízemí jihlavské radnice.

  • Facebook
  • Twitter