Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Softbalový rekord padl. Do Brodu dorazilo nejvíc fanoušků v historii

/
/
/
754 Zobrazení



Osm dní hostil Havlíčkův Brod softbalové mistrovství světa. Ve městě se hrálo 31 utkání, která v součtu navštívilo víc než osm tisíc fanoušků. Víc lidí na žádnou sportovní událost v Brodě v poslední době nepřišlo.

V posledním týdnu se vám v havlíčkobrodských ulicích mohlo snadno stát, že jste narazili na skupiny různě hovořících fanoušků ve sportovních dresech. Do města na šampionát přicestovaly desítky Kanaďanů, Novozélanďanů, Australanů nebo třeba Holanďanů. Třikrát se pak do Brodu na utkání národního týmu z celé republiky sjeli i čeští fanoušci.

Během osmi hracích dnů havlíčkobrodskou Hippos arénu navštívilo přesně 8482 diváků. Víc lidí zatím v Brodě v součtu na žádný jiný softbalový turnaj nepřišlo. Dosavadní rekord držel loňský evropský šampionát, kdy do softbalové arény přišlo celkem 5890 fanoušků. Zároveň platí, že přinejmenším v posledních letech se tak vysokými návštěvami nemohli pyšnit ani pořadatelé jiných akcí, které se ve městě konaly.

Padl zároveň i jiný rekord. Dosud nejvíc lidí v Brodě na softbal přišlo v roce 2014. Finále Česka s Dánskem si tehdy nenechalo ujít přesně 1000 lidí. Během letošního mistrovství ale na utkání národního týmu proti Filipínám dorazilo 1110 příznivců. První utkání Čechů v Brodě (proti Japonsku) z tribun sledovalo 900 fanoušků, na čtvrteční zápas s Kubou pak dorazilo 995 diváků.

Přibližně podobné množství lidí v poslední době v Havlíčkově Brodě chodí třeba na druholigový hokej. Zároveň je ale třeba říct, že návštěvy na softbalovém mistrovství nemůžou konkurovat největším sportovním akcím, které se na Vysočině konají. Například počty diváků na světovém poháru v biatlonu pravidelně atakují 100 tisíc.

Softbalové mistrovství světa během víkendu finišuje v Praze. Čeští softbalisté ale do bojů o medaile nezasáhnou. Nejlépe budou sedmí.

Také v národním týmu ale je výrazná havlíčkobrodská stopa. Čechy totiž během celého šampionátu táhl nadhazovač Hrochů Michal Holobrádek. V pátek večer měl v konkurenci 68 nadhazovačů na šampionátu sedmé nejlepší statistiky. Do konce turnaje se to ale ještě může změnit.

V Brodě mistrovství skončilo v pátek, kdy se ve městě hrály zápasy o deváté až šestnácté místo. V duelu o devátou příčku Dánové porazili Kubu 3:0. Jedenáctí skončili Mexičané po výhře 7:0 nad Jižní Afrikou. Třináctou pozici obsadilo Nizozemsko, které přehrálo Botswanu 6:5. Patnácté místo si z Česka odveze Singapur, který porazil Filipíny 4:3.

  • Facebook
  • Twitter