Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Silný vítr ze soboty na neděli působil na Vysočině problémy

/
/
/
980 Zobrazení



Silný vítr doprovázený deštěm zaměstnal v noci ze soboty 9. na neděli 10. března hasiče na Vysočině, zasahovali u více než pěti desítek událostí. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na silnice a bránily plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Pelhřimovsku a Jihlavsku.

„Nejvíce zásahů jsme zaznamenali od 23.00 do 01.00.

V Koutech na Havlíčkobrodsku začal v sobotu před jedenáctou hodinou v noci po úderu blesku hořet rodinný dům. Majiteli se podařilo požár uhasit ještě před příjezdem hasičů na místo události. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

V neděli v 02.36 vyjely tři jednotky hasičů k ohlášenému nárazu osobního vozidla do stromu na silnici u Žirovnice. Z havarovaného vozu museli hasiči vyprostit zraněnou osobu za použití speciálního hydraulického nářadí,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí hasičů na Vysočině s tím, že další výstraha před silným větrem platí pro Vysočinu od nedělní 15.00 hod do pondělního poledne.

  • Facebook
  • Twitter