Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Semifinálová série play-off se vrací do Birell Arény

/
/
/
687 Zobrazení



Pražská mise splněna. Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod zvítězili na pražské Kotlářce nad El Niněm 3:1 a srovnali tím stav semifinálové série play-off české extraligy na 1:1. O postupu do finále rozhodne třetí utkání této série, které se uskuteční v neděli 1. května v havlíčkobrodské Birell Aréně.

O úvodní bod zápasu se Jakub Zelinka s Michalem Obešlem, přetahovali padesát minut. V pětisetové bitvě měl zpočátku navrch zkušený hráč HB Ostrov, jenže mladý Slovák dokázal smazat dvousetové mankou a dostal zápas do rozhodující sady. V ní však opět dominoval Michal Obešlo, který po vítězství 11:4 dostal havlíčkobrodský tým do vedení 1:0. V následující partii jedniček obou týmu se Jiří Vráblík předvedl ve skvělé formě. S Tomášem Treglerem vyhrál i podruhé v této semifinálové sérii, tentokrát 3:0 na sety.

Michal Obešlo vybojoval na Kotlářce důležitý první bod HB Ostrov Havlíčkův Brod

Za nerozhodného stavu 1:1 přišel na řadu souboj generací. Zkušený Dmitrij Prokopcov v něm s Františkem Onderkou držel otěže zápasu pevně v rukou. Svému soupeři nepovolil uhrát jediný set a HB Ostrov podruhé vedl. Dobře rozehrané utkání už obhájci titulu nepustili. Tomáš Tregler to ale v utkání s Jakubem Zelinkou neměl lehké. V první sadě otáčel nepříznivý stav z 6:10 na 12:10, i ve druhém setu odvracel setboly soupeře. Zelinkou promarněné koncovky viditelně otřásly a lídr HB Ostrov pak suverénně dokráčel k vítězství, které tuto semifinálovou sérii vrací do havlíčkobrodské Birell Arény. O finálovém soupeři SKST Cheb se rozhodne v neděli 1. května.

Napětí na lavičce havlíčkobrodského týmu by se dalo krájet…

Mistrovství České republiky družstev 2021/2022

Extraliga mužů ve stolním tenisu

Semifinále play-off

2. zápas

SF SKK El Niňo Praha – HB Ostrov Havlíčkův Brod 1:3
Jakub ZELINKA – Michal OBEŠLO 2:3 (-9, -8, 5, 3, -4), Jiří VRÁBLÍK – Tomáš TREGLER 3:0 (8, 8, 8), František ONDERKA – Dmitrij PROKOPCOV 0:3 (-9, -9, -5), Jakub ZELINKA – Tomáš TREGLER 0:3 (-10, -13, -3). První utkání: 3:2. Stav semifinálové série: 1:1.

Další program této semifinálové série:

3. utkání

Neděle 1. května v 17:15 hodin

HB Ostrov Havlíčkův Brod – SF SKK El Niňo Praha

Kompletní informace o české extralize mužů ve stolním tenisu 2021/2022 najdete zde.

  • Facebook
  • Twitter