Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Román Žena z roku 1899 Milana Krčmáře opět v prodeji

/
/
/
776 Zobrazení



V pátek 26. října od 17.00 proběhne v Městské knihovně Třebíč v Hasskově ulici 102/2 křest dotisku knihy Žena z roku 1899. Román Milana Krčmáře pojednává o zajímavých událostech, které se staly v Třebíči a okolí v první polovině 20. století. Jeho hlavní hrdinkou je Marie Janíková/Neumanová, fiktivní vypravěčka, která se narodila v roce 1899.

Autor tuto postavu ale vytvořil na základě skutečných postav, které v Třebíči žily, stejně jako žila naprostá většina lidí, o nichž se v knize píše.
První verze románu vyšla na jaře tohoto roku autorovým nákladem. Vydání zaznamenalo nečekaný úspěch, když bylo rozebráno během jednoho týdne. Všimlo si toho i nakladatelství Albatros Media, v jehož sekci Edika nyní vychází dotisk románu, mírně upravený, a navíc rozšířený o jednu kapitolu. Ta se věnuje bombardování Dalešic a Hrotovic sovětskou armádou na konci 2. světové války.

Obálka knihy

„Vše opět vyprávím z pohledu Marie Janíkové, později Neumanové, postavy jsou z naprosté většiny vytvořeny na základě reálných podkladů, také v tomto případě jsem kladl maximální důraz na zachycení skutečnosti,“ dodává Milan Krčmář, s nímž se mohou čtenáři setkat také ve středu 31. října od 15.00 do 17.00 v Knihkupectví Jakuba Demla v Třebíči, kde proběhne další autogramiáda, a také v úterý 20. listopadu od 17.00 v nově otevřeném Muzeu Hrotovicka v Hrotovicích.

  • Facebook
  • Twitter