Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Křest knihy Česká republika Vladimíra Kunce v Herálci

/
/
/
1233 Zobrazení



Havlíčkobrodský fotograf Vladimír Kunc ve čtvrtek 18. října 2018 pokřtil svoji už 39. publikaci s názvem Česká republika. Místem křtu byl Chateau Herálec.

Knihu nebylo jednoduché připravit. Autor se domníval, že má mnoho snímků naší krásné země, ale když začal vybírat fotky, zjistil, že na vydání publikace fotek nemá potřebné množství. Od jara začal jezdit podle svého plánu a fotil i místa, která fotil poprvé. Když měl materiálu dost, snažil se počet fotografií snížit tak, aby publikace měla klasických 144 stran, ale kniha má nakonec okolo 200 stran.

Majitelka zámeckého hotelu Alexandra Kasperová s Vladimírem Kuncem

Fotografie jsou rozděleny do 12 kapitol: Praha, Střední Čechy, Severní Čechy, Český ráj, Východní Čechy, Krkonoše, Severní Morava a Slezsko, Jižní Morava, Jižní Čechy, Západní Čechy a Šumava. Nejvíce starostí Vladimíru Kuncovi způsobilo vyfocení Staroměstského orloje v Praze, který byl v letošním roce v rekonstrukci. Ale i to se nakonec podařilo a kniha mohla vyjít. V tiskárně byla dokončena jenom několik dní před křtem. Autorem doprovodného textu je Ivan Holub, grafickou úpravu provedl Jiří Trachtulec a produkci Jolana Königová. Vladimír Kunc na křtu poděkoval všem, kteří se podíleli na přípravě knihy, a také sponzorům. Poděkování patří i majitelce Chateau Herálec Alexandře Kasperové.

  • Facebook
  • Twitter