Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Říjnové posezení s dixielandem v Havlíčkově Brodě

/
/
/
733 Zobrazení



Ve Vymazlené kavárně v Havlíčkově Brodě se ve čtvrtek 7. října uskutečnilo přátelské posezení s kapelou Dixie 377, která existuje od září 2015. Založili ji muzikanti, kteří už nechtěli hrát po nocích na zábavách a rozhodli se dělat muziku jako zábavu pro sebe a své přátele.

Protože na první zkoušce bylo všem zakládajícím členům dohromady 377 let, název kapely byl rychle všemi odsouhlasen. Tři členové se na nás dívají z muzikantského nebe: Karel Klofáč – klarinet, Miloš Přeček – trombon a Jirka Cemca Vencovský – banjo. Do muzikantského důchodu odešel Vláďa Hušek – pozoun. Po personálních změnách je součet 361,4 let a věkový průměr 60,2 let.
Ve Vymazlené kavárně byly odehrány skladby na které je pravidelný návštěvník zvyklý, například: Royal Garden Blues, Jambalaya, Doktor Jazz, Tin Roof Blues, The Sheik Of Araby a My Darling Nelly Gray. Česká tvorba byla zastoupena skladbou Klobouk ve křoví, kterou v roce 1933 složil Jaroslav Ježek a otextovali Jiří Voskovec a Jan Werich. Další píseň byla Život je jen náhoda ( z roku 1932) proslavená ve druhém filmu Voskovce a Wericha: Peníze nebo život.

Celý večer uváděl a vysvětloval původ odehraných skladeb Petr Jelínek. Mimořádná událost nastala, když Petr Jelínek řekl: „Dnes máme křeslo pro hosta, který patří mezi mezi pravidelné posluchače skupiny Dixie 377.“ Do křesla se posadil muzikant Jiří Stojan. Hrával na trumpetu v kapele Rytmus 7 z Lipnice nad Sázavou a ve Šlapanově v kapele Pírko. Nikdo by mu nehádal 82 let. Novinkou večera byla skladba Coney Island Washboard z roku 1926 autorem Hampton Durand. V této skladbě zazářil hrou na valchu Míra Merunka.

„Děkujeme všem návštěvníkům našeho koncertu. Poděkování patří i personálu Vymazlené kavárny. Zvukař Martin Hospodka nás výborně nazvučil. Pokud bude doba příznivá zvu vás sem na koncert, který bude ve čtvrtek 9. prosince od 19.00,“ dodal na konci hudebního večera Petr Jelínek.


Obsazení kapely Dixie 377: Mirek Štampfer – trubka, zpěv, Martin Tonar – trombon, Petr Jelínek – klarinet, saxofon, zpěv, Pavel Kletečka – tuba, Honza Duben – bendžo, zpěv, Míra Merunka – bicí a Anička Zlatová – zpěv.

  • Facebook
  • Twitter