Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Řídil s téměř třemi promile havaroval na Žďársku

/
/
/
488 Zobrazení



Ve středu 7. srpna před půl desátou večer havaroval na Žďársku osmatřicetiletý řidič s osobním vozem VW Passat, který projížděl po silnici II/353 ve směru od Budče k Novému Veselí.

„Při projíždění levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil na mokrém povrchu silnice rychlost jízdy a s vozem vyjel mimo vozovku vpravo do travnatého silničního příkopu. Narazil do směrových sloupků, betonového mostku a do vzrostlého listnatého stromu, od kterého se odrazil zpět na silnici. V úseku je nejvyšší povolená rychlost od Budče snížena svislou dopravní značkou na 50 km/h.

U řidiče policisté dechovou zkouškou odhalili 2,81 promile alkoholu v dechu, pozitivní výsledek mělo i opakované měření – 2,88 promile alkoholu. Test na jiné návykové látky byl negativní.
Při dopravní nehodě se lehce zranil řidič a dva jeho spolujezdci. Jeden z nich se nechal zdravotnickou záchrannou službou ošetřit na místě a převoz do nemocnice nepožadoval. Dva zraněné – řidiče a druhého spolujezdce – převezli zdravotníci do zdravotnického zařízení,“ popsala Dna Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 80 000 korun. Policisté zadrželi řidiči na místě řidičský průkaz. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter