Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pyrotechnik odpálil válečnou munici v místě nálezu ve Štěměchách

/
/
/
589 Zobrazení



Ve středu 18. března večer ohlásil nálezce na policii nález podezřelého předmětu připomínajícího munici, který našel při provádění prací na pozemku ve Štěměchách na Třebíčsku. Pyrotechnik musel zneškodnit munici v místě nálezu.

„Policisté muže poučili, aby s předmětem nikdo nemanipuloval a vyčkal příjezdu policejní hlídky. Místo zajistili proti vstupu nepovolaných osob, přivolán byl také policejní pyrotechnik brněnské expozitury.
Munici identifikoval jako dělostřelecké střely ráže 88mm, jedna tříštivá a jedna protipancéřová, obě z období konce druhé světové války. Jednalo se o nebezpečnou munici, jejíž likvidaci bylo nutné provést na místě. Pyrotechnik střely ve čtvrtek ráno zničil řízeným odpalem na bezpečném místě. Po nezbytně nutnou dobu byl z důvodu zajištění bezpečnosti přerušen provoz na silnici v dané lokalitě“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter