Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Profesionální hasiči budou od úterý pomáhat v Břevnici

/
/
/
1358 Zobrazení



Od sedmé hodiny ranní v úterý 31. března začnou v Domově se zvláštním režimem v Břevnici u Havlíčkova Brodu pomáhat profesionální hasiči Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

„Po neúspěšném vyjednávání hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka s Armádou ČR vyšli hasiči vstříc a reagují tak na požadavek hejtmana. V domově budou k dispozici zdravotnickému personálu a klientům vždy tři příslušníci v nepřetržité službě. Střídání směny bude po 24 hodinách,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině. Podle jejích informací sestavili hasiči tři směny. Na místě nebudou zajišťovat zdravotnickou péči, bude se výhradě jednat o pomoc zdravotnickému personálu s chodem domova spočívající například v dezinfikování prostor, roznášení stravy či v běžné údržbě v domově.

„Uvědomuji si, že naši příslušníci budou ve 100% infekčním prostředí. V této situaci chceme dostát svému slibu, kdy i s nasazením vlastního života zasahujeme při záchraně života, zdraví a majetku, a to bez ohledu na finanční náročnost zásahu. Přijali jsme celou řadu opatření, abychom eliminovali možnost nákazy příslušníků. Kromě ochranných prostředků a pomůcek budou mít hasiči přímo na místě týlový kontejner a stan. V týlovém kontejneru mají hasiči veškeré vybavení, které jim umožní být zcela soběstační. Každý zasahující hasič, který bude opouštět domov v Břevnici, projde pokaždé důkladnou dezinfekcí, za splnění všech podmínek, které hasičům nařizuje soubor typových činností IZS k této problematice,“ dodal ředitel HZS Kraje Vysočina Jiří Němec.

Na profesionální hasiče se Kraj Vysočina obrátil s prosbou o pomoc poté, co neuspěl se svou žádostí o nasazení sil a prostředků u Armády České republiky. „Fakt, že v řádech několika hodin byl schopen Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina vyslat do Břevnice své síly, situaci v domově zásadně pozitivně posunul. Především personál domova má nyní v zádech jistotu pomoci. Profesionální hasiči Kraje Vysočina a zaměstnanci domova v Břevnici jsou dnes absolutně největšími hrdiny. Jim, ministerstvu vnitra a Generálnímu ředitelství HZS patří obrovské poděkování, že v tom klienty domova a tudíž i Vysočinu nenechali,“ vzkázal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Podle něj bylo toto nejpřijatelnější řešení z mnoha zvažovaných.

Během odpoledne se přemístili hasiči do areálu Domova pro seniory v Břevnici, foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter