Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kraj Vysočina hledá dobrovolníky pro břevnický domov seniorů

/
/
/
2672 Zobrazení



Poté, co Armáda ČR odmítla podle informací Kraje Vysočina poslat pomoc středního zdravotnického personálu do Domova se zvláštním režimem Břevnice kvůli nedostačujícím kapacitám, hledá vedení Kraje Vysočina dobrovolníky z řad zdravotníků, studentů, profesionální i dobrovolné hasiče.

„Klienti domova Břevnice nemohou být převezeni k péči ani do Lázní Toušeň, jehož kapacity za tímto účelem nabídlo ministerstvo zdravotnictví kvůli specifickému charakteru diagnóz klientů domova se zvláštním režimem. Jejich celkový zdravotní stav neumožňuje transport a zařízení v Toušni poskytuje jiný typ péče,“ uvedla Jitka Svatošová, tisková mluvčí Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Provoz Domova se zvláštním režimem Břevnice nyní zajišťuje vlastní personálem zařízení a jeden dobrovolník. „Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek uložil náměstkovi pro oblast sociálních věcí Pavlu Fraňkovi a jím řízenému odboru sociálních věcí jednat o zajištění provozních sil s dobrovolníky hasičského záchranného sboru a sboru dobrovolných hasičů. Jejich klíčovým úkolem by měla být pomoc v domově se zajištěním nezdravotnických profesí. Stejná naléhavá prosba bude směřována i k aktivním zálohám.

Vedení Kraje Vysočina společně s odborem sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina a ředitelstvím Domova Břevnice vyhodnocují všechny možné varianty zajištění provozu zařízení, a to včetně kontaktování Vysoké školy polytechnické Jihlava s prosbou o zprostředkování dobrovolníků ze seznamu nabídnutých sil,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter