Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Letošní zápis do prvních tříd bude bez dětí i rodičů nejen v Třebíči

/
/
/
495 Zobrazení



Kvůli mimořádným bezpečnostním opatřením se mění také organizace zápisů do prvních ročníků základních škol v Třebíči, které se měly uskutečnit v pátek 3. a v sobotu 4. dubna. Zápisy letos proběhnou pouze prostřednictvím online přihlášky.

Vygenerované žádosti je nutné podepsat a společně s kopií rodného listu dítěte doručit do 17. dubna do vybrané základní školy.

„Rodiče mohou využít buď zaslání poštou, nebo v zalepené obálce vhodit do poštovní schránky vybrané základní školy, nebo mohou dokumenty zaslat datovou schránkou či e-mailem s elektronickým podpisem. Prostý e-mail bohužel nelze akceptovat, protože je to neověřitelná a tedy snadno zneužitelná forma komunikace,“ popsal způsoby podání přihlášek starosta města Pavel Pacal.

Na přihlášce musí být vyplněné: jméno a příjmení, datum narození a trvalý pobyt dítěte, dále jméno a příjmení a trvalý pobyt zákonného zástupce a dále doplňující údaje, tedy kontakt na zákonného zástupce (telefon, e-mail, datová schránka).

V případě, že zákonní zástupci nebudou mít možnost si vygenerovanou žádost o zápis dítěte do 1. třídy vytisknout, mohou se obrátit telefonicky nebo e-mailem na ředitele vybrané základní školy, případně na pracovnice odboru školství MěÚ Třebíč.

Informace o změně organizace zápisu jsou vhodným způsobem zveřejněny také na jednotlivých základních školách.

  • Facebook
  • Twitter