Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cyklistu s více než dvěma promile alkoholu čeká desetitisícová pokuta

/
/
/
971 Zobrazení



Policisté z Moravských Budějovic kontrolovali v sobotu 4. července časně ráno dvacet minut před druhou hodinou v Želetavě cyklistu, který při dechové zkoušce nadýchal 2,24 promile alkoholu.

„Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – 2,03 promile alkoholu. Cyklista s naměřenými hodnotami souhlasil a k požití alkoholu před jízdou na kole se doznal. Další jízda mu policisté zakázali. Cyklista se dopustil přestupku v dopravě a jeho protiprávní jednání policisté zadokumentovali a předají k vyřízení správnímu orgánu,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že se policisté s podnapilými cyklisty setkávají při dopravních kontrolách, ale i nehodách poměrně často.
„Někteří cyklisté si zřejmě neuvědomují, že řidič nemotorového vozidla, nesmí řídit pod vlivem alkoholu. Cyklistovi může být za tento přestupek na úseku dopravy uložena ve správním řízení pokuta až do výše 50 000 korun,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter