Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pro první kolo prezidentských voleb vydala Jihlava 588 voličských průkazů

/
/
/
431 Zobrazení



Prezidentské volby se uskuteční už tento pátek 13. a sobotu 14. ledna. V Jihlavě budou moci lidé hlasovat v 58 okrscích, magistrát dosud vydal 1096 voličských průkazů, z toho 588 jich je určeno pro první kolo voleb.

Díky voličskému průkazu mohou lidé hlasovat v prezidentských volbách mimo svůj voličský okrsek nejen v Česku, ale také v zahraničí. V minulých volbách prezidenta republiky bylo  v Jihlavě pro obě kola vydáno 1528 voličských průkazů.

Pokud prezident nebude zvolen již v prvním kole, mohou lidé o voličské průkazy do kola druhého žádat písemně nejpozději do 20. ledna a osobně do 25. ledna do 16,00 na správním odboru jihlavského magistrátu.

Příprava prezidentských voleb v Jihlavě

V krajském městě bude celkem 58 okrsků, ve kterých budou moci lidé podle místa svého trvalého bydliště hlasovat.  Pokud vás zajímá, kde konkrétně je najdete, přečtěte si náš článek Kam jít v Jihlavě volit prezidenta? Máme pro vás přehled míst. Telefonní čísla na volební štáb Magistrátu města Jihlavy jsou 565 591 731, 565 591 732. 

  • Facebook
  • Twitter