Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prášek potřetí vyhrál mistrovství ČR silničních motocyklů

/
/
/
1424 Zobrazení



Závěrečný závod mistrovství ČR silničních závodů motocyklů na přírodních okruzích se konal v Dymokurech a na startu nechyběl ani havlíčkobrodský závodník z týmu Roháč & Fejta motoracing Michal Prášek. Ten startoval v nejsilnější kubatuře Superbike, ve které si se čtyřmi vyhranými závody (2x Masarykův okruh v Brně a 2x Letiště v Trenčíně) už předčasně zařídil po třetí za sebou titul mistra ČR.

„Do Dymokur jsem se moc těšil, závodu se účastnilo dalších pět členů našeho týmu včetně mého táty,“ vypráví Prášek. První kvalifikace pro něj byla seznamovací, ale kolo od kola zrychloval. Nakonec skončil druhý se ztrátou necelé sekundy.

„Do druhé kvalifikace jsem chtěl ještě zrychlit, věděl jsem, že to bude hodně těžké. Celý trénink jsem se pohyboval od 2. do 4. místa, v závěru jsem do toho dal maximum a těsně jsem skočil na první místo,“ popsal Prášek.

Start do závodu z prvního místa byl pro Práška neobvyklý, protože se specializuje na závody na motodromech. Na přírodním okruhu jel poprvé v kariéře. „Start do závodu jsem neměl ideální a propadl jsem se na třetí místo za Tomáše Borovku a Marka Červeného. V dalším kole jsem se propracoval na druhé místo za Červeného. Když jsem viděl, že už máme jen pět kol do konce závodu, zkusil jsem zaútočit na první místo. Několikrát jsme se předjeli, ale vedoucí místo jsem udržel a do cíle jsem si ještě vytvořil 0,4 sekundový náskok. Byl to pro mě ohromný zážitek vyhrát závod přírodních okruhů v nejsilnější kubatuře, uzavírá Prášek a děkuje celému týmu Roháč & Fejta motoracing, zejména Pavlovi Roháčovi a všem sponzorům.

  • Facebook
  • Twitter