Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Povídání o seriálu Golden Eye v Havlíčkově Brodě

/
/
/
927 Zobrazení



Na závěr roku se většinou hodnotí jak se dařilo, či nedařilo. Petr Kletečka se ohlíží za letošním ročníkem hudebního seriálu koncertů Golden Eye, který se na podzim uskutečnil v Havlíčkově Brodě.

Jaká byla účast na koncertech proti roku 2018?
Druhé sezóna koncertního seriálu Golden Eye opět vzbudila velký zájem. Každý ze šesti koncertů navštívily průměrně téměř tři stovky návštěvníků, největší zájem byl podle očekávání o koncerty Vladimíra Mišíka s ETC a brněnské legendy art rocku, kapely Progres 2. Ze vstupného se mi podařilo pokrýt zhruba 90 % nákladů půlmilionového rozpočtu. Důsledně se vyhýbám dotacím, na zbytek jsem měl našetřeno z minulých koncertů. Ostatně, nebýt bonusového koncertu Praying Mantis, seriál by i letos skončil v černých číslech. Rozhodnutí zařadit dodatečně šestý koncert ale nelituji. Ani v nejmenším! Koncert této britské kapely s úžasným backgroundem a hrající ve skvělé formě považuji za vůbec nejlepší koncert, kterým jsem kdy produkoval. A skvělou zprávou pro všechny, kteří si jej nechali 1. listopadu utéct, je, že Praying Mantis se objeví v České republice opět příští rok. V sobotu 15. srpna 2020 budou hlavní hvězdou sobotního programu jubilejního pětadvacátého ročníku festivalu Stock Dobrohostov!

Bylo těžké vybrat a sehnat  skupiny na rok 2019?
Je to čím dál snazší. Klub Oko je skvělý koncertní prostor a má mezi muzikanty zvuk. Stejně jako koncertní seriál Golden Eye (G. E.), který si za krátkou dobu dvou let vybudoval respekt. Mám samozřejmě zpětnou vazbu od manažerů kapel a skupiny si bez výjimky atmosféru koncertů pochvalují. Pokud jde o program příštího roku, zásadním koncertem bude koncert BSP (Ota Balage, Kamil Střihavka, Michal Pavlíček a band). Kapela v Havlíčkově Brodě ještě nikdy nevystupovala a půjde zřejmě o jejich jediný koncert v příštím roce na Vysočině… 
Roman Dragoun se vrátí po roce – pro jeho samostatný recitál jsem se rozhodl během koncertu Supergroup.cz, kde mne ohromil jeho sólový přednes a feeling. Na ten koncert se moc těším…
Doprovodnou akci podzimního knižního veletrhu tentokrát obstará M. T. O. Universal. Tohle bude hodně atypický večírek. Parta složená z herců Divadla Sklep a několika výtvarníků vystupuje se show složeným z tanečních hitů a se sloganem: „hudba, kterou jinde neuslyšíte – díky bohu…“. Vystupují kvůli angažmá všech zúčastněných strašně málo, jsem rád, že se podařilo jejich ojedinělé vystoupení zajistit… 
Abraxas předvedli letos v Dobrohostově báječný koncertní set, pozvánka od Oka byla jasná od léta…
S kapelou Livin Free přijíždí do Oka po roce opět Guma Kulhánek a Honza Holeček…
A divoký démon Martin Kraus a jeho Krausberry zakončí třetí sezónu.

Už máš vytištěné plakáty i vstupenky – pasy na rok 2020: Kdy jsi začal s přípravou G. E. 2020?
S přípravou letošního ročníku jsem začal v létě a prakticky souběžně s ukončením druhé sezony jsem domlouval poslední detaily koncertů pro příští ročník. Plakáty pro rok 2020 jsou kompletně připravené a částečně vytištěné. Prodej pasů i vstupenek na jednotlivé koncerty už probíhá v brodském Tulipánu a na portálu www.stockfest.cz.

Už začal prodej pasů – je znát prodej v rámci Vánočních nákupů?
Pasy se staly hitem, abonenti celého seriálu v letošním roce tvořili už třetinu návštěvníků! Vážím si tohoto zájmu a věrnosti seriálu a rozhodl jsem se ponechat cenu pasu ve výši 1.000 Kč, což znamená padesátiprocentní slevu ze součtu cen jednotlivých vstupenek. Během prvních čtrnácti dnů se prodalo dvacet pasů na třetí sezonu a na portálu www.smsticket.cz docela frčí i prodej jednotlivých vstupenek. Je to radost.

  • Facebook
  • Twitter