Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté rychle dopadli řidiči, který ujel od havárie v Přibyslavi

/
/
/
721 Zobrazení



Havlíčkobrodským policistům se podařilo velmi rychle vypátrat řidiče, který v Havlíčkově ulici v Přibyslavi srazil v úterý 28. dubna v časných ranních hodinách vozem cyklistu a z místa ujel. Vážně zraněný cyklista skončil v nemocnici.

„K dopravní nehodě došlo v úterý před pátou hodinou ráno, kdy cyklista projížděl ve směru od centra Přibyslavi a za ním jelo ve stejném směru osobní auto, které narazilo do jízdního kola a srazilo cyklistu do silničního příkopu. Řidič po střetu nezastavil, neposkytl zraněnému pomoc a odjel, aniž by dopravní nehodu oznámil.
Jednapadesátiletému cyklistovi pomohla náhodná osoba, která přivolala také zdravotnickou záchrannou službu. Muže s podezřením na těžké zranění transportovali zdravotníci do brněnské nemocnice,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Policisté u cyklisty dechovou zkouškou požití alkoholu vyloučili a začali pátrat po řidiči vozu. „Podezřelého muže policisté dopadli po poledni a zajistili také auto, se kterým jel. Muže odvezli na oddělení policie k provedení příslušných procesních úkonů,“ dodala policejní mluvčí.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání. „Pětatřicetiletý muž z Havlíčkobrodska byl obviněn z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ dodal František Šteidl, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž ještě nebyl soudně trestán a svého činu litoval, stíhán je na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřel vedoucí havlíčkobrodských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter