Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté hledali hodinu havarované auto na Třebíčsku

/
/
/
774 Zobrazení



V sobotu 6. června krátce po třetí hodině ranní oznámil na linku tísňového volání 158 muž, že projížděl s osobním vozem Škoda Octavia po silnici I/23 z Náměště nad Oslavou směrem k Vladislavi a zhruba dva kilometry za Náměští nad Oslavou prý vyjel ze silnice a s autem havaroval v křoví.

„Muž uvedl, že se z vozu nemůže sám dostat ven a je zraněný na hlavě a na rukou. Policistům ale nedokázal blíže určit místo, kde se dopravní nehoda stala.
Operační důstojník proto na místo vyslal nejbližší policejní hlídky s cílem, co nejdříve havarované vůz nalézt a zraněnému řidiči poskytnout první pomoc. Kromě hlídek z obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou a Třebíč byl na místo události vyslán také policejní psovod se služebním psem.

Policisté opakovaně projížděli celý úsek, kde by mohlo dojít k této nehodě, a pátrali po havarovaném autě. Bohužel zpočátku nebylo jejich pátrání úspěšné. Proto byli opakovaně v telefonickém kontaktu se zraněným řidičem a snažili se s ním udržovat kontakt a získat nějakou přesnější informaci, která by je dovedla k místu, kde se nehoda stala. Řidič ale pouze uvedl, že má na havarovaném vozidle zapnutá výstražná světla a že z auta vidí na silnici. Proto se policisté s řidičem domluvili, že úsekem projedou velmi pomalu se zapnutým výstražným zařízením na služebním vozidle. Policisté předpokládali, že modrých majáků by si řidič mohl všimnout. Po hodině usilovného pátrání se policistům skutečně podařilo najít havarované vozidlo a v něm zraněného řidiče. Vozidlo bylo mimo silnici v křoví a navíc na vozidlo spadl strom, proto se řidič nemohl sám dostat ven. Na místo byli přizvání profesionální hasiči a zdravotnická záchranná služba,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Zraněného řidiče záchranáři převezli do nemocnice v Brně.

„Policisté zjistili, že čtyřiačtyřicetiletý řidič osobního auta z dosud neznámé příčiny při projíždění levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde narazilo do několika stromů. Auto se navíc převrátilo přes střechu a spadl na něj jeden ze stromů, do něhož narazilo. Vzhledem ke zranění nebylo možné u řidiče provést dechovou zkoušku. Cestou integrovaného operačního střediska byl proto nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení,“ dodala tisková mluvčí s tím, že při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na voze ve výši asi 100 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou v šetření policistů z dopravního inspektorátu Třebíč.

  • Facebook
  • Twitter