Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pokuta 136 tisíc korun za nepovolené kácení stromů pro Častrov na Pelhřimovsku

/
/
/
1192 Zobrazení



Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Havlíčkově Brodě uložili pokutu 136 tisíc korun Častrovu na Pelhřimovsku. V roce 2018 bez povolení nechala obec vykácet 34 vzrostlých stromů v místní části Ctiboř. Porušila tak zákon o ochraně přírody a krajiny. 

„Jednalo se o 26 olší, pět topolů, dva javory a jednu vrbu. Vzhledem k tomu, že stromy rostly v lokalitě mimo zastavěné území obce, sloužily jako biotop ptactva a dalších živočichů. Kácení bylo provedeno v rámci plánované revitalizace části obce, ale bylo realizováno ještě před vlastním zpracováním projektu revitalizace,“ uvedl Jan Panský, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Havlíčkově Brodě.

Při stanovení výše pokuty inspektoři posuzovali závažnost protiprávního jednání a vyhodnotili ji jako střední. Obec Častrov proti uložené pokutě nepodala odvolání, sankce je pravomocná.

  • Facebook
  • Twitter