Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Památku Milady Horákové uctí i Jihlava

/
/
/
1069 Zobrazení



V souvislosti s výročím vykonstruovaného politického procesu s doktorkou Miladou Horákovou se Jihlava připojuje k uctění její památky při příležitosti 70. výročí komunistické justiční popravy.

Zazní audio koláž, viset budou černé vlajky a ve vchodech na úřad visí plakáty. Na radnici vyvěsí v pátek primátorka černou vlajku v 8.45, u všech vchodů do budov úřadu už jsou zveřejněny plakáty s informacemi o procesu a ve všech vozidlech MHD bude v pátek znít audio koláž ze soudního procesu. Černé vlajky budou po oba dva dny v pátek a v sobotu viset také na některých jihlavských školách. Všechny naše školy se k uctění památky připojily, některé i vyvěšením černé vlajky – konkrétně ZŠ Demlova, ZŠ E. Rošického, ZŠ Jungmannova a ZŠ Kollárova, ostatní školy vyvěsily ke vchodovým dveřím plakáty. Učitelé mohou dětem v pátek při rozdávání vysvědčení krátce vysvětlit, proč vlajka na škole visí a kdo byla Milada Horáková.

Doktorka Milada Horáková byla za spiknutí a velezradu 27. června v 5.35 ráno popravena ve věku 49 let. Občanská iniciativa s názvem Milada 70: Zavražděna komunisty zveřejnila svou výzvu spoluobčanům, institucím a samosprávám k uctění památky dr. Horákové. Jihlava se k této výzvě připojila a iniciativu podporuje také vedení města v čele s primátorkou města Karolínou Koubovou. „Komunistická zvěrstva z padesátých let si musíme připomínat a nesmíme na ně zapomenout. Zvlášť v dnešní rozbouřené době je důležité, aby se zejména mladí poučili z chyb minulosti a už nikdy nedopustili podobné činy, které u nás byly před 70 lety bohužel běžné. Vraždit nebo věznit někoho jen za jiný názor je nepřípustné,“ zdůraznila primátorka.

Informace o procesu s Horákovou město Jihlava zveřejňuje také na svých sociálních sítích. V pátek zveřejní také zvukovou koláž sestříhanou z autentických audio nahrávek ze soudní síně. Stejnou koláž uslyší také všichni cestující, kteří v pátek 26. června pojedou trolejbusem nebo autobusem městské hromadné dopravy v Jihlavě.

  • Facebook
  • Twitter