Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý řidič havaroval na dálnici D1 na Vysočině

/
/
/
692 Zobrazení



V neděli 6. října před jednadvacátou hodinou večer došlo v levém jízdním pruhu v místě dočasné uzavírky na 120,2. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno k dopravní nehodě dvou osobních aut. Řidič jednoho z nich usedl za volant pod vlivem alkoholu.

„Třiašedesátiletý řidič s osobním vozem Hyundai I10 se při jízdě po dálnici plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do osobního vozu Audi A6. Policisté provedli dechové zkoušky u obou řidičů. V případě řidiče osobního vozu, který nehodu zavinil, naměřili 2,50 promile alkoholu v dechu, také opakovaná dechová zkouška ukázala 2,44 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiče zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Ohledáním vozidla Hyundai policisté zjistili, že řidič neměl na voze řádně vylepenou dálniční známku. U řidiče druhého vozidla byla dechová zkouška negativní. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Oba řidiči ve svých vozidlech cestovali v době nehody sami,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech dosáhla částky 60 000 korun. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov ve věci zahájili úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter