Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od počátku května omezí rekonstrukce silnice dopravu ve Žďáře nad Sázavou

/
/
/
991 Zobrazení



Od pondělí 2. května bude pokračovat oprava silnice I/37 na průtahu Žďárem nad Sázavou. V plánu je dokončení posledních 363 metrů před barokním mostem směrem z centra města a naváže se tak na poslední dokončený úsek z loňského roku v Bezručově ulici.

Stejně jako v roce 2021 se bude v úseku pracovat za provozu, který bude veden kyvadlově průjezdným jízdním pruhem a bude ho řídit světelná signalizace. Pokud oprava půjde bez vážnějších komplikací předpokládá Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), že do konce května bude tato část uvedena do provozu.

Poté se práce přesunou za most, kde na přelomu května a června se zahájí oprava na 347 metrů dlouhém úseku komunikace, kde bude třeba provést rozsáhlé sanace konstrukce vozovky při obou krajnicích. S ohledem na předpokládaný nutný rozsah prací se zde bude pracovat ještě ve druhé polovině srpna roku.

Úsek, ve kterém dojde k opravě silnice

V této stavební sezoně projdou doposud neopravené úseky o celkové dálce přibližně 1277 metrů obnovou krytu vozovky (tl. 120 resp. 130 mm) s lokální sanací konstrukčních vrstev vozovky včetně výměny podloží (do hl. 1120 mm) tam, kde je to provedenou diagnostikou předpokládané nebo v místech, kde to bude po prohlídce ofrézovaného povrchu nutné. V místech, kde bude třeba provést sanaci a odebrání krajnic, dojde k vybudování nové krajnice. Vymění se silniční obrubníky, zajistí se obnovení funkčnosti odvodnění a přilehlých příkopů (vyčištění propustků, dešťové kanalizace) a obnoví vodorovné dopravní značení podle stávajícího stavu.

S uvedením celého dokončovaného úseku v délce 1277 metrů do provozu počítá ŘSD ve druhé polovině října 2022.

  • Facebook
  • Twitter