Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Proč věnovat organizaci skladu maximální pozornost

/
/
/
2687 Zobrazení



Sklad je pro každou firmu nesmírně důležitým prostorem. I když to není na první pohled tak patrné, významně se podílí na efektivitě běhu firmy. Přesto jsou stále firmy, které sklad a jeho organizace trochu podceňují a následně se potýkají s menšími či většími problémy. Proč konkrétně je sklad tak důležitý?

Význam skladu v běhu firmy

Efektivně fungující systém skladování dává firmě celou řadu výhod. Předně bude mít každý pracovník, který to bude potřebovat, dokonalý přehled o zboží. To je velmi důležité pro zastupitelnost a efektivitu. Pokud se v uloženém zboží vyzná pouze skladník, pro firmu bude každý požadavek na sklad časově náročným procesem, nemluvě o tom, co se stane, až skladník onemocní.

Dokonalá organizace skladu navíc umožní šetřit prostorem, resp. využít jej na maximum. To všechno se propíše i do výsledků firmy a spokojenosti zákazníků, kteří budou dostávat své zboží rychleji a nebude docházet k omylům při informování zákazníků o dostupnosti zboží. Nejde jen o dostatek skladových regálů, spíše o celý systém organizace skladu a orientace v něm.

Jak organizovat sklad?

Jak tedy vypadá dobře organizovaný sklad? Ne každá firma si může dovolit mít v každé skladovací hale armádu robotů a na míru šitý elektronický systém. To ale neznamená, že nemůže označit všechny skladovací regály tak, aby bylo vždy možné jednoznačně určit polohu každé položky.

To je koneckonců obecným klíčem k dobře fungujícímu skladu. Kromě toho je vhodné budovat sklad z prvků jednoho typu, u kterých bude moci být značení jednotné. Vybrat si je můžete např. na e-shopu Hoffmann Group, kde je na výběr celá řada vhodných regálů a dalších prvků do skladu.

Pomoci v organizaci skladovacích prostor samozřejmě mohou i elektronické systémy, čtečky kódů apod. Ty jsou dnes standardem a v určité míře se bez nich neobejde žádný jen trochu větší sklad. Pomoci samozřejmě mohou, ale základem je stejně vždy dobře zvolený systém značení.

Zdroj obrázku: photokin / Shutterstock.com

  • Facebook
  • Twitter