Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová aplikace zobrazí pohyby linek MHD v Jihlavě

/
/
/
1009 Zobrazení



Jízdní řády, časy zpoždění i přesné polohy jednotlivých linek ukáže webová aplikace Jihlavy. Mapa ukazuje aktualizované polohy jednotlivých spojů MHD po celém městě. Po kliknutí na vůz se zobrazí informace o směru cesty, případném zpoždění a jízdní řád linky.

Díky nové aplikaci města se dozvědí uživatelé, zda spoj stihnou. Mapu naleznou zde.

„Je to online webová aplikace, což znamená, že se nemusí instalovat do mobilu. Cestující se ze stránky dozví vše potřebné o svém spoji, včetně toho, kde se aktuálně nachází,“ zmínil náměstek primátorky pro oblast informačních technologií Jaromír Kalina.

Webová aplikace je zatím v testovacím provozu, vedení města se ale přesto rozhodlo ji zveřejnit, a to kvůli současným klimatickým podmínkám. „Stav komunikací je těžké udržovat a tak autobusy i trolejbusy využívá více cestujících než v létě,“ doplnil náměstek primátorky.

Aplikace by se měla i nadále zdokonalovat, například během ledna se na některých zastávkách MHD objevil QR kód, který chytré telefony na zmíněnou stránku s mapou navede.

„Budeme se v aplikaci snažit udělat srozumitelnější mapu, například přidáme šipku, aby byl na první pohled znatelný směr vozidla. Úpravou projdou i jízdní řády, aby byla jasnější, z jakého směru linka přijíždí,“ přiblížil vedoucí odboru informatiky města Vladimír Křivánek.

I po ukončení testovacího provozu však bude možné dál aplikaci rozvíjet. „Po vzniku projektu Veřejná doprava Vysočiny by aplikace mohla navázat i na linkovou dopravu,“ doplnil Jaromír Kalina.

  • Facebook
  • Twitter