Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Neptunovu kašnu v Jihlavě napustí na začátku září

/
/
/
723 Zobrazení



Letos v červnu pracovníci odboru správy realit zjistili, že Neptunova kašna v Jihlavě netěsní. Voda zatékala do technologické šachty a bylo nutné ji opravit. Kašna tak musela zůstat přes léto bez vody, na začátku září se však začne znovu napouštět.

„Odborná firma kašnu během prázdnin opravila, v druhé polovině srpna však došlo ještě k lokální poruše rozvodu vody z technologické šachty, kterou bylo navíc nutné opravit,“ uvedl Ondřej Stránský z městského odboru správy realit.

Celková cena za opravy činila více než 329 tisíc korun. „Na akci má statutární město Jihlava podanou žádost o finanční prostředky z rezervy programu Regenerace městské památkové rezervace,“ doplnil Ondřej Stránský.

Kašny na Masarykově náměstí však dlouho napuštěné nezůstanou, město je podle počasí kolem konce října a začátku listopadu na zimu vypouští a osazuje dřevěným zakrytováním.

  • Facebook
  • Twitter