Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Anglická konverzace má v Havlíčkově Brodě úspěch

/
/
/
1102 Zobrazení



Kavárna Hejkal v Dolní ulici v Havlíčkově Brodě uspořádala v červenci a v srpnu akci pro zájemce o angličtinu. Vždy v úterý a ve čtvrtek od 16.00 do 17.00 si mohli procvičit angličtinu v konverzaci pod vedením Petry Hartové a Marka Kotrče, zkušených lektorů z jazykové agentury LANT.

„Zájem o akci překonal naše očekávání, a to i přes hodně teplé počasí, které láká spíše k vodě než do kavárny. O úspěšnosti akce svědčí i fakt, že výuka bude nadále pokračovat,“ uvedla Petra Hartová. Na akci zdarma chodilo až třicet lidí, jindy méně, ale v průměru pokaždé přišlo asi patnáct lidí. „Mám radost, že lidi tahle ne úplně běžná forma výuky zaujala, a velmi za to děkuji také Petře Hartové z agentury Lant, která byla ochotná tuhle novinku se mnou rozjet, a také jejímu kolegovi Markovi Kotrčovi,“ řekla Markéta Hejkalová, která se ujala i role lektorky. V září začíná nový školní rok a lektoři z agentury LANT z časových důvodů nemohou pokračovat.

„Posluchači ale měli o pokračování zájem, proto jsem se po jistém váhání rozhodla pokračovat v konverzaci sama. Budeme se scházet každé pondělí (poprvé od 10. září) od 16.00 do 17.00, bude se více mluvit a méně psát. Já jsem sice kdysi na univerzitě vystudovala finštinu, ale angličtinu jsem mnoho let používala v diplomacii a v mezinárodním výboru PEN klubu a zjistila jsem, že nejdůležitější ze všeho je mluvit, komunikovat, aby vám lidé porozuměli a abyste vy porozuměli jim. Jestli uděláte chybu nebo použijete nesprávný gramatický tvar, to není až tak důležité,“ uvedla Markéta Hejkalová. Zájemci se nemusí předem hlásit, stačí prostě přijít – poprvé v pondělí 10. září v 16.00. Na začátku každé hodiny si posluchači koupí kupon na 50 Kč a ten pak mohou v kavárně „projíst a propít“ – buď hned při hodině, nebo kdykoliv později třeba s přáteli či partnerem.

Informace lze získat na stránkách www.hejkal.cz nebo na Facebooku.

  • Facebook
  • Twitter