Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nákup nájezdové rampy do auta pro klienty Petrklíče můžete podpořit pohybem v aplikaci Nadace ČEZ

/
/
/
551 Zobrazení



Klienti denního stacionáře – Centra sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou, které spadá pod Oblastní charitu Havlíčkův Brod, by mohli v budoucnu využít nájezdovou rampu do auta. Tu by mohl Petrklíč získat díky aplikaci EPP Pomáhej Pohybem.

Zdravotně postižení a senioři, kteří denní stacionář Petrklíč navštěvují, často využívají i tzv. fakultativní službu a nechávají se do stacionáře a zase zpět do jejich domovů dopravovat svozový automobilem. Jednomu ze dvou aut však chybí velmi potřebná mechanická rampa pro přepravu imobilních osob.
„Jsme nadšení, že nás do projektu EPP – Pomáhej pohybem Nadace ČEZ zařadila. V poslední době se nám zvyšuje počet uživatelů, kteří jsou imobilní a ani za asistence pracovníků nezvládají nastoupit do automobilu běžným způsobem. Proto je musíme i s vozíkem přepravit do auta. Služby denního stacionáře Petrklíč využívá celkem 11 klientů, kteří jsou upoutaní na vozík. Pořídíme-li druhou mechanickou rampu, budeme schopni vozit více imobilních uživatelů, kteří by sociální službu potřebovali a rádi ji využívali,“ vysvětluje vedoucí stacionáře Petrklíč Miroslav Sklenář.

Chybějící nájezdová rampa ovlivňuje život hned několika klientů stacionáře. „Do Petrklíče dochází například dvě dámy s pohybovými potížemi, kvůli kterým používají vozík. Službu využívají pravidelně několikrát týdně, protože se u nás setkávají se svými vrstevníky, procvičují si paměť, jemnou i hrubou motoriku, cvičí ap. Oběma dámám tato služba pomáhá udržovat si fyzické a psychické schopnosti a rády ji využívají. Pokud vozidlo s plošinou není k dispozici, jedna z paní s vypětím všech sil do vozidla s pomocí pracovníků stacionáře nastoupí, druhá to však nezvládne a musí zůstat doma,“ popisuje nepříjemné situace sociální pracovnice Petrklíče Ivana Tomanová.

Body pro Petrklíč sbírá extrémní triatlonistka Broďačka Sandra Kocúrková
Petrklíč potřebuje na pořízení nájezdové rampy získat 62 100 korun. Nadace JUST už přislíbila 16 tisíc. Pokud tedy uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou, v případě Petrklíče částkou ve výši 46 100 korun. Oblastní charita Havlíčkův Brod se proto s žádostí o pomoc obrátila na extrémní triatlonistku, která pohybem 365 dní v roce žije, Sandru Kocúrkovou.
Rozená Broďačka s radostí souhlasila. „Projekt Pomáhej pohybem dobře znám. S telefonem díky chytrým hodinkám neběhám, ale nemám problém si ho teď brát a tím podpořit regionální projekt. Budu moc ráda, když budu moc alespoň tímto málem pomoci, je skvělé, že pohybem, který je pro mě samozřejmostí, mohu takto pomoci,“ svěřila se Sandra, která si v uplynulém roce připsala řadu sportovních úspěchů. Například zvítězila v nejtěžším extrémním triatlonu v Evropě Grizzlyman a úžasné 5. místo obsadila na Norseman Mistrovství světa v extrémním triatlonu v Norsku.

Jak můžete pomoci i Vy?
Aplikace EPP – Pomáhej pohybem zaznamenává pohyb uživatele. Můžete běhat, jezdit na kole, lyžovat nebo třeba běhat na pásu v teple domova. Kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu nebo vzdálenosti také generuje body. Nasbírané body můžete kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. V ideálním případě projektu Nájezdová rampa do auta pro stacionář Petrklíč. Zatím ji v možnostech podporovaných projektů neobjevíte, ale v nejbližších týdnech by se měla na webu a v samotné aplikaci zobrazit. Body ale můžete sbírat už nyní, předem, ukládat si sportovní aktivity, a jakmile se projekt Nájezdová rampa pro denní stacionář Petrklíč v aplikaci a na webu objeví, můžete je přidělit.
Další informace včetně instruktážního videa, jak aplikaci používat najdete na www.pomahejpohybem.cz.

Centrum sociálních služeb Petrklíč
Stacionář Petrklíč vznikl v roce 2002 a impulzem pro jeho vznik byl požadavek ze strany rodičů dětí s handicapem. V roce 2015 se zařízení přejmenovalo na Centrum sociálních služeb Petrklíč a jeho cílová skupina se rozšířila. Sociální službu poskytujeme každý všední den od 7.00 do 16.00 hodin. V tuto dobu mohou u nás osoby se sníženou soběstačností z důvodu věku nebo zdravotního postižení rozvíjet nebo udržovat své schopnosti a dovednosti, aby byli co nejvíce soběstační a mohli zůstat ve svém přirozeném prostředí. Tato služba je placena podle aktuálního Úhradníku služeb. Stacionář funguje už pátým rokem v nových prostorách na adrese Barborka 1324, Ledeč nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter