Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nadace Via vrací život zpátky do ulic i na Vysočině

/
/
/
1204 Zobrazení



Nadace Via podpořila další projekty aktivních lidí po celém Česku s cílem vrátit sousedský život zpět do ulic. Podporu získaly projekty také na Vysočině.

Program Živá komunita podporuje aktivní lidi, kteří chtějí změnit k lepšímu místo, kde žijí, a projekty přispívající ke zlepšení mezilidských vztahů v sousedských komunitách. Podpořeným nabízíme peněžní příspěvek ve formě grantu, možnost získat další finanční prostředky prostřednictvím dárcovské kampaně na portálu Darujme.cz, možnost účastnit se vzdělávacích seminářů a další konzultace.

Na Vysočině podpořila Nadace Via projekt proměny návsi v Myslově na Pelhřimovsku. Iniciátorky projektu, Pavla Hýblová a Jana Mudrová, chtějí, aby se náves postupně proměnila v příjemné místo k setkávání, relaxaci občanů, pořádání společných akcí a k pozvednutí estetické hodnoty veřejného prostoru návsi. Obec Myslov má bohatou minulost, bylo by krásné, kdyby ves měla i bohatou budoucnost. Přejí si, aby se zde lépe pospolitě žilo a podařilo se propojit obyvatele Myslova. Projekt získal podporu ve výši 50 000 Kč.

Spolek Jinak a další aktivní lidé z Nového Města na Moravě chtějí vytvořit místo pro setkávání podobně smýšlejících lidí různého věku, kteří chtějí svět kolem sebe aktivně měnit. Lidé dnes běžně žijí odděleni od přírody, sousedů i sebe sama. To spolek Jinak pociťuje i v Novém Městě na Moravě a chce to změnit. Místo pro setkávání vznikne u přírodního koupaliště v těsné blízkosti města. Lidé sami budou moci aktivně tvořit náplň centra, nápady se točí okolo lesního mateřského centra, lesního klubu či přírodní badatelny. Projekt získal podporu ve výši 50 000 Kč.

  • Facebook
  • Twitter