Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na jihlavské radnici vlaje romská vlajka

/
/
/
3336 Zobrazení



Na 8. dubna připadá Mezinárodní den Romů, a proto se na jihlavské radnici zatřepotala romská vlajka. Vlajku vyvěsily pracovnice sociální služby Terénní programy SOVY, fungující pod Oblastní charitou Jihlava Dana Cinová a Agáta Drevňáková.

„Druhé vyvěšení romské vlajky na jihlavské radnici u příležitosti Mezinárodního dne Romů je pro nás ctí. Děkujeme vedení města za tuto příležitost,“ řekla Dana Cinová. „Obzvlášť v této době si uvědomujeme, jak důležité je táhnout za jeden provaz,“ doplnila Agáta Drevňáková.

„Jsem ráda, že letos mohly vlajku vyvěsit právě pracovnice Terénního programu SOVY, které se zapojují do šití a distribuce roušek i dalších dobrovolnických aktivit. Je to velké ocenění jejich role v komunitě, společnosti, ale především jejich práce a nasazení,“ dodala zastupitelka Eva Nováková a uvolněný radní Daniel Škarka připomněl: „Ukazují nám, jak důležité je zvládnutí současné situace společnými silami. Díky jim za to.“

Romská vlajka byla poprvé vyvěšena z oken pracovny primátorky města v roce 2019. Mezinárodní den Romů byl ustanoven v roce 1971. Z této doby pochází i oficiální podoba romské vlajky, na níž je vykreslena červená čakra se šestnácti paprsky na zeleném a modrém pruhu.

O vyvěšení vlajek na radnici rozhoduje rada města a každý konkrétní případ projednává samostatně.

  • Facebook
  • Twitter