Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na D1 u Jihlavy od středeční půlnoci měří rychlost radary

/
/
/
608 Zobrazení



Řidiči na dálnici D1 jsou i letos na jaře pod kontrolou kamer Ředitelství silnic a dálnic ČR, zda dodržují v modernizovaných úsecích se sníženou rychlostí předepsanou maximální osmdesátikilometrovou rychlost. Od středy 29. dubna dohlížejí kamery úsekového měření také na modernizovanou část D1 u Velkého Beranova.

Správním orgánem, který má v kompetenci řešení přestupků v opravovaném patnáctikilometrovém úseku dálnice mezi Měřínem a Velkým Beranovem, je odbor dopravy jihlavského magistrátu.

„Samotný systém měření je plně automatický, oznámení o přestupku spolu s jeho dokumentací je přenášeno elektronicky přímo do informačního systému Magistrátu města Jihlavy. Prvotní dokument – výzva k úhradě určené částky je vytvořen a odeslán automaticky,“ vysvětluje Lubomír Dohnal, vedoucí odboru dopravy magistrátu. Případné následné řízení je podle jeho slov už prováděno klasicky manuálně a je nezbytná přítomnost úředníků.

Odbor dopravy počítá s tím, že agendu spojenou s přestupky bude řešit 6-8 úředníků. „Zatím jsme nepřijali žádného nového pracovníka, v současné době jsou ale vypsána tajemníkem úřadu výběrová řízení. Nedovedeme zatím odhadnout počet přestupků a navíc je zatím intenzita provozu silně ovlivněna pandemií,“ přemýšlí Lubomír Dohnal.

Za překročení rychlosti je provozovateli vozidla stanovena povinnost uhradit určenou částku, která je jednotná a činí 1000 Kč, případná pokuta je pak výsledkem každého individuálního řízení.

  • Facebook
  • Twitter