Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Viewegh četl svou novou knihu v Havlíčkově Brodě

/
/
/
884 Zobrazení



Ve středu 6. června se v podvečer uskutečnilo v Knihkupectví a kavárně Vysočina v Havlíčkově Brodě autorské čtení a autogramiáda spisovatele Michala Viewegha.


Po dvaceti letech přešel Michal Viewegh k novému nakladateli Ikar, které v dubnu letošního roku vydalo novou knihu Muž a žena. Po delší odmlce jeden z neznámějších českých spisovatelů přichází s dalším vztahovým románem – vlastně s dvěma novelkami.

Michal Viewegh čte z novely Čarodějka z Křemelky

První novela Family Frost je o muži, který přišel o skvělou práci i svůj luxusní životní standard a jezdí s mrazícím autem. Druhá novela Čarodějka z Křemelky je o dívce, která umí číst myšlenky.

V Havlíčkově Brodě Michal Viewegh přiznal, že název Muž a žena si prosadil vydavatel. Původně autorův název byl Čarodějka a zmrzlinář. Po autorském čtení z novely Čarodějka z Křemelky následovala beseda a autogramiáda.

„Po zdravotních potížích, které jsem prodělal. Mám problém s pamětí. Při psaní románu jsem musel stále si číst znovu co jsem napsal a mohl pokračovat dále v psaní. Proto nyní píši povídky. Na podzim letošního roku mi vyjde kniha obsahující asi 14 povídek.,“ odpověděl Michal Viewegh na otázku jedné návštěvnice, jaký žánr prosazuje?

  • Facebook
  • Twitter