Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Cyklistická etapová jízda stomiků projela Vysočinou

/
/
/
1600 Zobrazení



Dobrovolné sdružení stomiků České ILCO při příležitosti 9. Světového dne stomiků uspořádalo ve dnech od 1. do 9. června cyklistickou spanilou jízdu. V devíti etapách účastníci projeli Českem ze západočeských Hranic přes města, kde fungují spolky stomiků – zavítali do Havlíčkova Brodu.


Ve středu 6. června po poledni přijeli k hotelu Slunce Havlíčkův Brod účastnici nevšední akce pod názvem Překonej své hranice. Zde byli přivítání členy Klubu stomíků Havlíčkův Brod a také radním z brodské radnice Tomášem Hermanem.

Jízda stomiků na Havlíčkobrodsku

„Dnes ráno jsme vyrazili v 9.00 na start šesté etapy v Třemošnici. V Havlíčkově Brodě máme přestávku a po obědě budeme pokračovat do Přibyslavi, kde ukončíme dnešní etapu a budeme zde spát,“ uvedl Zdeněk Hanousek, který je členem Klubu stomiků Havlíčkův Brod. Absolvuje všech devět etap, přes devět krajů ČR a ujede 699 kilometrů. Význam spanilé jízdy potvrdil svoji účastí od páté etapy z Prahy předseda Evropské asociace stomiků Jon Thorkelsson z Islandu.

Vlevo Hana Brabcová předsedkyně Klubu stomiků Havlíčkův Brod a předseda Evropské asociace stomiků Jon Thorkelsson z Islandu

 

„Klub stomiků byl založen v Havlíčkově Brodě v roce 2017. Pravidelně se konají schůzky pacientů, kteří mají stomii a kteří díky tomuto handicapu museli změnit svůj každodenní způsob života. Ne každý člověk se s touto pooperační realitou dovede vyrovnat. Připojím se synem Janem k účastníkům a pojedeme s nimi do Přibyslavi. Chci poděkovat Městu Havlíčkův Brod za podporu našeho klubu,“ řekla Hana Brabcová, předsedkyně brodského klubu. Celou akci vymyslel Bronislav Tučný z Klubu stomiků Nový Jičín. Pozval k účasti stomiky ze Slovenska, Polska a Maďarska.

 

  • Facebook
  • Twitter