Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Páteční havárie znovu zablokovala dálnici D1 na Vysočině

/
/
/
624 Zobrazení



V pátek 8. června okolo druhé hodiny došlo na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno k tragické dopravní nehodě, při níž se srazila čtyři vozidla. Při havárii jeden účastník zemřel a další se těžce zranil. 

„Dálnice D1 ve směru na Brno byla kvůli odstraňování následků nehody zcela uzavřená. Policisté odkláněli provoz z dálnice na objízdné trasy. Krátce před půl osmou ráno se podařilo provoz v místě plně obnovit,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů.

Místo nehody, foto: Policie ČR

Podle informací policistů se na 111. kilometru dálnice srazila čtyři vozidla – tři dodávková vozidla a jeden tahač s návěsem. Dvě vozidla řídili cizí státní příslušníci. „Osmapadesátiletý řidič jednoho z dodávkových vozidel na místě zemřel. Pětadvacetiletý řidič dalšího dodávkového vozu – jednalo se o cizince – byl s těžkým zraněním transportován do nemocnice v Brně. Zbývající dva řidiči vyvázli z nehody bez zranění. Na místo tragické nehody vyjeli okamžitě po oznámení policisté z dálničního oddělení Velký Beranov.

Místo nehody, foto: Policie ČR

K ohledání místa a havarovaných vozidel byl na místo vyslán výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava,“ dodala Dana Čírtková.
Případ si na místě převzal vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality SKPV územního odboru Jihlava. Další okolnosti tragické nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního prověřování.

  • Facebook
  • Twitter