Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek se vyhoupl do čela Alpe Adria i Mistrovství ČR

/
/
/
997 Zobrazení



Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek se na Slovakia Ringu zúčastnil mezinárodních závodů Alpe Adria a Mistrovství České republiky, Slovenska a Polska.

Pod hlavičkou Alpe Adria šlo o letošní druhý závodní víkend. Předpověď slibovala proměnlivé počasí, což se také vyplnilo. „Na Slovakia ring mám rozporuplné vzpomínky, přesto jsem se těšil, že si zase zazávodíme,“ uvažoval před závody Prášek.

V pátečních tréninzích se rozkoukával a kolo od kola zrychloval. Na závěr sobotní kvalifikace nasadil kvalifikační gumu a pokusil se zajet co nejlepší čas. Kolo nakonec zvládl za 2:05:3 a do závodu startoval z druhého místa.

Sobotní závod byl pro Práška hodně náročný. „Závodil jsem hlavně se dvěma hodně silnými jezdci na špičkových motorkách. Bylo hodně znát, jak jsou ty mašiny na rovinkách silné. Tahal jsem, co to šlo. Časy jsme s Jermanem a Fillou měli hodně podobné. Celý závod se jezdilo; 2:05 a 2:06 na kolo. Nakonec jsem si dojel pro druhé místo. Byl jsem relativně spokojen, přesto jsem stále přemýšlel, jak nastoupit do nedělního závodu a bojovat o vítězství,“ vzpomíná Prášek.

Nedělní závod byl ve znamení deště, což Práška nepotěšilo. „Na startovním roštu jsem si pořád říkal, jak jet, tahat a nespadnout. Ale lilo jako z konve, to se vám myšlenky honí všemi možnými směry. Start se mi tedy vůbec nevydařil a do první zatáčky jsem najížděl z pátého místa. Šlápl jsem na to a předjel dva jezdce. Druhé kolo jsem se už hnal za prvním Michalem Fillou a ve čtvrtém kole jsem ho předjel. Vedení jsem tak držel až do konce, jezdil jsem časy 2:23, 2:24, kdy Michal Filla jezdil 2:25, 2:27. Dojel jsme si tak pro vítězství,“ popisuje spokojený Michal Prášek, který je tak ve vedení seriálu Alpe Adria i Mistrovství ČR. „Chtěl bych takto poděkovat rodičům, Pavlovi Roháčovi, šéfovi týmu Roháč & Fejta i všem sponzorům, přátelům a fanouškům za podporu,“ uzavírá Prášek, kterého další závody čekají v chorvatské Rijece, v Mostě a Itálie.

  • Facebook
  • Twitter