Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po osmnácté Kolem Melechova 2021

/
/
/
632 Zobrazení



Do 18. ročníku závodu Kolem Melechova hromadným startem odstartovalo o uplynulém víkendu na silnice pod hradem Lipnice a v okolí přes pět desítek závodníků, včetně šesti žen.

Kategorie mužů čekaly dva okruhy v délce 64 km, ženy měly závod zkrácený na 53 km. „Závodníky na trati potrápil svěží vítr a náročná kopcovitá trasa okruhu. Závodníci také měli obavy z toho, že se v průběhu spustí déšť.
Od počátku nasadila velmi vysoké závodní tempo dvojice Dudek Tomáš (Xeeelo cycling) a Petr Picka (Vokolek cycling team). Tato dvojice si v nájezdu do druhého okruhu vypracovala téměř desetiminutový minutový náskok před hlavní skupinou, ve které jelo zhruba 25 jezdců.
Ve druhém kole se náskok uprchlíků o nějakou minutu snížil . Do cíle přijel na první pozici Tomáš Dudek a s odstupem 30 vteřin Petr Picka. Hlavní pole přivedl do cíle Jakub Kavalír (KC Kutná Hora). Mezi ženami byla nejlepší Markéta Gajdorusová (Chotěboř), která trať zvládla v čase 1:50:40. Za zmínku stojí i výkon Františka Musila (M3), který závod absolvoval na horském kole v čase 2:26:30. Nejstarším účastníkem byl Josef Novák (AZ-tým Světlá nad Sázavou),“ popsal závod jeden z hlavních pořadatelů Josef Jukl.

„Obavy z deště se nakonec nenaplnily. vydatná sprška přišla jen několik minut po vyhlášení výsledků a učinila tak symbolickou tečku za 18. ročníkem cyklistického závodu Kolem Melechova 2021,“ dodal Josef Jukl.

Výsledky

  • Facebook
  • Twitter