Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lidé z komunitního bydlení ve Světlé se zapojují do akcí ve městě

/
/
/
1063 Zobrazení



Od poloviny března 2020 se snažili pracovníci Domova Háj, jehož součástí je i komunitní bydlení ve Světlé nad Sázavou, pomáhat lidem s mentálním a kombinovaným postižením porozumět vládním omezením každodenního života, ale zároveň žít v klidu a nevytvářet paniku.

Po náročném období se život začíná vracet do obvyklého režimu.
Zájemci z řad lidí žijících v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou pravidelně tvoří – a tento týden se už opět mohli zúčastnit Farmářských trhů, na kterých měl domov již tradičně stánek. Prezentovali výrobky, které vyrobili především v období nouzového stavu.
V sobotu 13. června se pan Mirek se svojí partnerkou Lenkou zúčastnil programu Zámeckého sklářského dne. O akci měli velký zájem, protože před nouzovým stavem oba pracovali ve světelských sklárnách, a rádi by se opět k činnosti, která je bavila, vrátili. Společně si prošli nejen stánky, na kterých prezentovali svoji práci skláři z celé Vysočiny, ale také se na stánku Vysočina Tourismu, zajímali o nabídku zajímavých míst, tipů na výlet a ubytování na Vysočině, protože by i letos chtěli jet společně na dovolenou. „Akci jsem si moc užil – koupil jsem si vázu na květiny, dostal jsem pěkný katalog s nabídkou míst, která stojí za návštěvu na Vysočině, prošli jsme se zámeckým parkem, a v závěru jsme se s Lenkou zastavili i v kavárně na kofolu,“ uvedl pan Mirek.
Domov Háj prochází procesem transformace pobytových sociálních služeb. A lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří žijí ve Světlé nad Sázavou, mají daleko více možností zapojit se do společensko-kulturního života a žít obvyklým způsobem života (tzn. chodit i do práce), než zbývající část klientů organizace, kteří žijí dosud v domově nedaleko Ledče nad Sázavou. Věříme, že příští rok tomu bude jinak, protože stále pokračují stavební práce na domech v lokalitách, do kterých se budou lidé s mentálním a kombinovaným postižením, stěhovat.

  • Facebook
  • Twitter