Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lidé v Třebíči darovali ve vánoční sbírce téměř 65 tisíc

/
/
/
716 Zobrazení



V pondělí 6. ledna skončila Vánoční veřejná sbírka a zaměstnanci městského úřadu spočítali, jaký je její výtěžek. Lidé v Třebíči na dobročinné účely darovali částku, dosahující bezmála 65 tisíc korun.

Sbírka běžela od 1. prosince loňského roku do 6. ledna letošního roku. Lidé mohli přispívat do schránky pod vánočním stromem na Karlově náměstí, nebo posílat peníze přímo na speciální bankovní účet.

Peníze na dobrou věc věnovali také členové zastupitelstva města, kteří přispěli částkou 18.505 korun. Společně se podařilo shromáždit částku 64.352 korun. Vánoční sbírka má v Třebíči již dlouholetou tradici. Město vybrané peníze vždy předává na dobročinné účely.

Výtěžek sbírky byl pro dobrou věc

Lidé tentokrát přispívali třebíčské pobočce Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením.

Šek předal společnosti třebíčský místostarosta Miloš Hrůza. „Jsem moc rád, že se letos vybrala tak vysoká částka, je to téměř o patnáct tisíc korun víc, než v loňském roce. Dokazuje to, že lidé myslí i na ty, kteří v životě neměli tolik štěstí jako oni a jsou odkázáni na pomoc druhých,“ řekl Miloš Hrůza.

Při slavnostním předání šeku rozdali zástupci společnosti klientům také dárky ze stromu splněných přání, který stál v prosinci na Karlově náměstí.

Společnost peníze použije na financování nákladů spojených s asistenčními a doprovodnými službami při pořádání celoročního Klubu radosti a vícedenních rehabilitačních a sportovně-relaxačních pobytů a při účasti na sportovních a kulturních akcích.

  • Facebook
  • Twitter