Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava nechává otevřené mateřské školy i družiny ve výrazně omezeném režimu

/
/
/
1330 Zobrazení



Pro děti ve věku 3-10 let od rodičů pracujících např. ve zdravotnictví nebo pro IZS nechává město Jihlava v provozu školky i družiny, navštěvovat je bude ovšem minimum dětí.

Z celkové kapacity mateřských škol, která činí 1900 dětí, bude do jihlavských mateřinek chodit přibližně 140 dětí, což je asi 7 % z celkového počtu předškoláků. Také o návštěvu družin hlásí základní školy minimální zájem. V provozu bude zatím pouze u ZŠ Evžena Rošického, další jedna až dvě družiny možná ještě přibudou.

Otevřena budou všechna pracoviště všech MŠ zřizovaných městem, kromě pracoviště Na Stoupách. V provozu bude vždy jedna třída o maximálním počtu 15 dětí ve věku 3-6 let.

Nezbytnou péči o školní děti ve věku od sedmi do deseti let budou zajišťovat školní družiny v základních školách zřizovaných městem. „Zatím je o ně ale velmi malý zájem, takže otevřeme jen pracoviště na základních školách Evžena Rošického a Nad Plovárnou,“ uvedl vedoucí jihlavského odboru školství Tomáš Koukal.

V mateřských školkách je zajištěno stravování, v jídelnách ZŠ se nevaří. Dítě, které bude navštěvovat školní družinu, si musí jídlo přinést s sebou.

Počet otevřených mateřských škol a školních družin bude magistrát průběžně upřesňovat a bude vždy aktuálně zveřejněn např. na Mapě nouzového stavu Jihlavy.

Učitelky a družinářky budou ověřovat potřebnost umístění dítěte i naplnění maximální kapacity školy. Podle nařízení vlády jsou totiž mateřské školy a družiny určené pouze pro děti, jejichž zákonní zástupci pracují jako zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníci ozbrojených sil nebo jako pracovníci školského zařízení. V každé takové skupině může být nanejvýš 15 dětí.

  • Facebook
  • Twitter