Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Květinka podpoří Domácí hospicovou péči na Žďársku

/
/
/
733 Zobrazení



Další ročník výstavy žďárského květinářství Květinka podpoří Domácí hospicovou péči Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Prodejní výstava vánočních květinových dekorací, která nese v letošním roce název Advent na staré půdě, se uskuteční v Čechově domě na Havlíčkově náměstí ve Žďáře nad Sázavou od pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince.

Organizátorka této předvánoční akce, paní Marie Horáková, oslovila na podzim žďárskou Charitu s nápadem uspořádat v rámci výstavy sbírku na podporu místní Domácí hospicové péče.
„Malí účastníci budou moci navíc vyrobit i malý dárek pro klienty služby, který jim bude v předvánočním čase předán. Snad způsobí alespoň kousek radosti,“ sděluje Marie Horáková.

Domácí hospicová péče je nepřetržitá multidisciplinární služba, která je určena lidem těžce nemocným na sklonku jejich života. Podstatou služby je všestranná podpora a pomoc nemocným a jejich blízkým tam, kde jsou doma. Multidisciplinární tým, který je složený z lékařů, zdravotních sester, psychologa, duchovního, sociálních pracovnic a pečovatelek, poskytuje nepřetržitou zdravotní péči 24 hodin denně a sedm dní v týdnu na území celého okresu Žďár nad Sázavou ve správních obvodech obcí s rozšířenou působností: Žďár nad Sázavou, Bystřice nad Pernštejnem, Nové Město na Moravě, Velké Meziříčí.

Pracovnice jsou k dispozici i blízkým nemocného, zaškolí je co nejvíce tak, aby mohli společné poslední dny trávit pospolu. „Kdykoliv pečovatelky nebo sestřičky přijely k nám domů, měla jsem pocit, že přijeli andělé. Neskutečně se mi v péči o těžce nemocného tatínka ulevilo,“ vypráví jedna z dcer už zemřelého klienta.

V případech, kdy je rodina vysílená a nedokáže péči již zabezpečit sama, je možné využít tzv. odlehčovací službu, kdy pracovnice zůstávají s nemocným po dobu, kdy si blízký pečující potřebuje odpočinout, nebo obstarat nutné úkony jako návštěva lékaře, úřadů apod. V ten moment je možné využít pomoci v podobě hygieny, podávání jídla, doprovodu apod. Rodina si může zapůjčit i kompenzační pomůcky. Poplatek za péči je uvedený na webových stránkách v sekci Domácí hospicová péče.

  • Facebook
  • Twitter