Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O astronomii v jihlavském muzeu

/
/
/
609 Zobrazení



Přednáška Miloslava Druckmüllera z VUT Brno nazvaná New Horizons – Pluto a Ultima Thule se uskuteční v muzejním Malovaném sále ve čtvrtek 28. listopadu v 17.00.

Přednáška líčí fascinující desetiletou cestu sondy New Horizons k Plutu a ukáže vám úžasný svět vzdálený od nás čtyři a půl světelné hodiny. Dozvíte se i o smutném osudu planety Pluto. Dále se podíváme na malou planetku Ultima Thule, která je a na dlouhou dobu určitě bude nejvzdálenějším tělesem, které bylo detailně prozkoumáno kosmickou sodou.

Miloslav Druckmüller je český matematik, vedoucí Odboru počítačové grafiky a geometrie Ústavu matematiky Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. Věnuje se matematickému zpracování digitálních fotografií a celosvětově proslul zejména fotografiemi sluneční koróny při úplných zatměních Slunce, které sám pořizuje speciální technikou během astrofotografických expedicí.

Přednáška je pořádána ve spolupráci s Jihlavskou astronomickou společností a Pobočkou Vysočina České astronomické společnosti.

  • Facebook
  • Twitter