Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva řidiči na Vysočině o víkendu s alkoholem či drogami za volantem

/
/
/
775 Zobrazení



Dva řidiče, kteří před jízdou požili alkohol nebo drogy, zastavili o víkendu policisté na silnicích Vysočiny. Druhý z nich měl dokonce soudní zákaz řízení motorových vozidel.

Prvního hříšníka zastavili policisté z obvodního oddělení v Třešti na Jihlavsku už v pátek 27. prosince před šestou hodinou ráno při běžné silniční kontrole v ulici Na Hrázi v Třešti. „Osobní auto Škoda Octavia řídil jednačtyřicetiletý muž, jemuž policisté naměřili při dechové zkoušce 0,74 promile. Proto mu další jízdu zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Muži ve správním řízení hrozí pokuta a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel,“ uvedl policejní mluvčí David Linhart.

Žďárští policisté v sobotu 28. prosince před druhou hodinou ráno v Jungmannově ulici ve Žďáře nad Sázavou kontrolovali v rámci běžné obchůzkové služby osobní auto Audi, které řídil osmadvacetiletý muž. „Řidič policistům nepředložil řidičský průkaz, ti následnou lustrací v policejních evidencích zjistili, že muži byl pravomocným rozhodnutím okresního soudu uložen trest zákazu činnosti spočívající v řízení všech motorových vozidel. Test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek byl pozitivní na látku cannabis, a proto i jemu policisté zakázali další jízdu a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Muž se také bude zodpovídat z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, protože řídil osobní auto pod vlivem zakázané látky. Za toto jednání mu ve správním řízení hrozí pokuta a zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel,“ dodal David Linhart.

  • Facebook
  • Twitter