Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

International Ensemble ve Velkém Meziříčí

/
/
/
699 Zobrazení



Ve středu 20. dubna hostí od 19.00 Jupiter club ve Velkém Meziříčí koncert International Ensemble, ostravské trio se specializuje na krásnou a neprávem opomíjenou hudbu skladatelů, kteří přišli o život z rasových důvodů v koncentračních táborech či která vznikla za dramatických okolností během druhé světové války.


Houslistka Daniela Grygarová koncertuje v České republice i v zahraničí (Polsko, Wales, Ukrajina), natáčela pro Českou televizi, Beskydskou televizi, televizi Noe a televizi Polar. Sólově vystoupila s Plzeňskou filharmonií, Českou komorní filharmonií, Virtuosi Pragenses, Orchestrem opery Národního divadla moravskoslezského aj. V lednu 2018 představila ve světové premiéře Adlerovu skladbu Terezínská sonatína v Senátu Parlamentu ČR při příležitosti Dne památky obětí holocaustu.

Klavíristka Regina Bednaříková vystudovala hru na klavír na Janáčkově konzervatoři a Fakultě umění Ostravské Univerzity ve třídě doc. Eleny Gilelsové, dcery slavného ruského pianisty Emila Gilelse. Jako korepetitor spolupracuje s aktivními umělci – sólisty divadel a vynikajícími instrumentalisty na mnoha koncertech. Pedagogicky působí na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, kde vyučuje povinný klavír a korepetici, je zde také aktivním členem koncertní komise. Se svými studenty se často účastní mnoha vystoupení, koncertů a soutěží, čehož dokladem jsou mnohá ocenění Za vynikající klavírní doprovod.

Barytonista Adam Grygar je členem opery Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a od roku 2013 vyučuje zpěv na ZUŠ Leoše Janáčka. Vystudoval zpěv na Ostravské univerzitě u Martina Gurbaľa. Zvítězil v mezinárodní Duškově pěvecké soutěži, koncertuje v České republice i v zahraničí, natáčel pro několik TV stavic, sólově vystoupil s Vítkovickým komorním orchestrem, Moravskoslezskou sinfoniettou, orchestrem opery Národního divadla moravskoslezského, Karlovarským symfonickým orchestrem.


Více informací: www.hudbamezirici.cz
Vstupné: 150/120 Kč (děti, studenti, senioři)

  • Facebook
  • Twitter