Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kostkohraní – festival her a stavebnic pro celou rodinu v Třebíči

/
/
/
932 Zobrazení



Festival společně stráveného času rodičů a dětí u hraček, stavebnic, didaktických her a výtvarných programů, to bylo Kostkohraní. Dva dny plné her uspořádalo čtyřicet mladých lidí z Halahoje v předposledním březnovém víkendu v Třebíči.

Fantazii děti rozhodně nedržely na uzdě. Z legendární modré stavebnice Seva, která letos slaví čtyřicet let, postavily nejrůznější modely. Ze stovek dřevěných kostek vznikaly hrady, zámky i zahrady. U stavebnice Roto se zastavovali i rodiče a většina z nich se pustila do skládání a hraní se svými potomky. Do pohádkové světa se děti dostaly díky loutkovému divadlu a také kostýmům, které si mohly vypůjčit. Nechybělo také Lego, a to rovnou v několika verzích. „S bráchou jsme poskládali velké auto, moc se mi to líbilo, protože tolik stavebnice doma nemáme,“ pochvaloval si malý Ondřej. To bylo odměnou pro organizátory, kteří festival hraček a stavebnic připravovali několik měsíců. „V dnešní uspěchané době na sebe rodina nemá moc času, proto jsme chtěli vymyslet program pro celou rodinu, a to se podařilo,“ zhodnotil Vít Oplatek. Na Kostkohraní dorazilo během víkendu přes 650 návštěvníků.

Třebíčské kostkohraní, foto: Michal Vašíček
Třebíčské kostkohraní, foto: Michal Vašíček
Třebíčské kostkohraní, foto: Michal Vašíček
Třebíčské kostkohraní, foto: Michal Vašíček
  • Facebook
  • Twitter