Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sametově s loutnou a akordeonem v jihlavském muzeu

/
/
/
593 Zobrazení



V letošním roce uplyne třicet let od sametové revoluce. V jihlavském muzeu si tyto přelomové události připomeneme premiérou koncertního pásma Sametově s loutnou a akordeonem.

V podání Jindřicha Macka (loutna) a Jitky Baštové (akordeon) zazní skladby Václava Trojana, Eduarda Doušy, Lucie Chuťkové, Jindřicha Macka a dalších. Posluchači uslyší i lidové písně nebo zpracování Krylovy písně Bratříčku zavírej vrátka. Tóny hudebních nástrojů budou proloženy slovem – citací myšlenek jednoho ze zakladatelů Charty 77, připomínkou průběhu revoluce a jejích ideálů a informacemi o období zásadních politických změn předcházejících vzniku České a Slovenské Federativní Republiky, následnému rozdělení obou republik.

Premiéra koncertního pásma se uskuteční v muzejním Malovaném sále v pátek 29. března od 18.00, vstupné je 50 a 70 Kč.

Předprodej vstupenek začíná 1. března, vstupenky budou k dispozici na pokladně muzea, rezervace možná i na mailu oberreiterova@muzeum.ji.cz.

Jste srdečně zváni!

  • Facebook
  • Twitter