Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koruna Vysočiny očekává rok 2021 jako nepříznivý, zlepšení by mohl přinést až rok 2022

/
/
/
873 Zobrazení



Také v roce 2021 předpokládá vedení turistické oblasti Koruna Vysočina, že nebude vývoj cestovního ruchu v regionu ani zdaleka příznivý. Ovlivní ho různá vládní opatření, která způsobí to, že buď bude prázdno a zavřeno, anebo budou místa a turistické cíle praskat ve švech.

Situace bude podle informací Oľgy Königové, ředitelky turistické oblasti, zřejmě kopírovat minulý rok a rozhodující proto bude rok 2022, kdy očekává plné obnovení cestování do zahraničí.

„Přestože cestovní ruch je prozatím kvůli pandemii paralyzován, už na konci ledna začneme s propagací prostřednictvím sociálních sítí. Cílem kampaní je zvýšit povědomí o lokalitě v České republice. Postupně budeme představovat nové produkty v cestovním ruchu, na kterých jsme pracovali na konci roku 2020, tak, abychom v nové sezoně mohli zaujmout i turisty, kteří už oblast navštívili.
Soustředíme se zejména na téma sklářství na Vysočině. Připravili jsme několik výletů pro cyklisty i pěší po zaniklých sklárnách v Koruně Vysočiny, které vedou nádhernou krajinou CHKO Žďárské vrchy.
V letošním roce chceme pracovat také s místy, která nejsou tolik známá a zaujmou svojí atmosférou a zejména výhledem. Toto téma máme zpracované pod názvem Instagramová stezka Koruny Vysočiny. Nabídneme turistům zajímavý pohled na lehce opomíjenou část naší turistické oblasti,“ popisuje Oľga Königová s tím, že vedení turistické oblasti nezapomíná ani na podporu samotných podnikatelů a ubytovatelů. „Zážitková karta Koruny Vysočiny je přesně ten projekt, který využije potenciál našeho regionu na maximum. Je to novinka, která bude spuštěna v okamžiku zrušení nouzového stavu,“ uzavírá ředitelka turistické oblasti.

Úvodní ilustrační foto: Zdeněk Bureš, archiv Koruny Vysočiny

  • Facebook
  • Twitter