Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kniha pod stromečkem v kavárně Hejkal v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1109 Zobrazení



Kavárna Hejkal, Krajská knihovna Vysočiny a Mateřské centrum Zvoneček všechny srdečně zvou na akci nazvanou Kniha pod stromečkem, která bude probíhat od 3. do 28. prosince každý všední den od 7.30 do 20.00 v kavárně Hejkal v Dolní ulici 153 v Havlíčkově Brodě.
„Lidé najdou pod stromečkem spoustu zajímavých knížek z Krajské knihovny Vysočiny a z nakladatelství Hejkal, které si budou moct odnést domů – buď pro sebe, nebo třeba jako vánoční dárek. Ale za každou knížku, kterou si pod stromečkem vyberou, musí přinést jinou: buď knihu, kterou si už přečetli a nevejde se jim do knihovny, nebo takovou, která je moc nezaujala, ale někomu jinému může udělat radost, nebo knížku, kterou mají doma dvakrát… Celý prosinec tak mohou dělat radost nejen sobě, ale i jiným, neznámým lidem, a právě v radosti je poselství Vánoc,“ zve spisovatelka a pořadatelka akce v jedné osobě Markéta Hejkalová.
Akci slavnostně zahájí Mikuláš s andělem z Mateřského centra Zvoneček ve středu 5. prosince v 11.00. Až do 13.00 si pak budou s návštěvníky povídat, děti dostanou sladkou odměnu za hezké básničky a písničky, starší lidé třeba za vzpomínku na nejhezčího Mikuláše.
„Po celý prosinec budou pro zákazníky kavárny Hejkal připraveny nejen knihy, ale pochopitelně také zákusky, chlebíčky, zdravé saláty, káva a další studené i teplé nápoje. Pod dohledem našeho pravého finského losa budeme podávat finský vánoční nápoj jouluglöggi, zákazníci si budou moct vybrat alkoholickou nebo nealkoholickou variantu,“ dodává Markéta Hejkalová s tím, že až do poloviny prosince a patrně i v novém roce bude pokračovat také anglická konverzace s rodilým mluvčím Andym Wardem vždy v pondělí od 18.5 do 19.15.
„Knihy jsou v kavárně celý rok – zákazníci si jimi mohou listovat, a pokud je některá zaujme, mohou si ji s velkou slevou koupit. Spolupráce s Krajskou knihovnou Vysočiny i s Mateřským centerm Zvoneček by měla pokračovat i v budoucnu – s Krajskou knihovnou Vysočiny připravujeme mj. jarní noc literatury, s Mateřským centerm Zvoneček zase dětskou kavárnu v předvečer Mezinárodního dne dětí,“ uzavírá Markéta Hejkalová.

  • Facebook
  • Twitter