Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klienti domova Háj v zákulisí Horáckého divadla v Jihlavě

/
/
/
1098 Zobrazení



V červnu letošního roku pozvali klienti komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou na návštěvu do domu, ve kterém přes rok žijí, herce Horáckého divadla v Jihlavě Lenku Schreiberovou a Zdeňka Stejskala. Ti je na oplátku pozvali k návštěvě zákulisí Horáckého divadla, která se uskutečnila ve středu 11. září.

První kroky klientů vedly kam jinam než na jeviště. Pan Radek zde začal zpívat, a bylo zřejmé, že program ho bude hodně bavit, vůbec když se za chvíli rozjela točna na jevišti. Dále měli klienti domova možnost podívat se do skladu kulis a kostýmů, malírny, vlásenkárny, krejčovny, kde si dlouho prohlíželi návrhy kostýmů, a ptali se, jak se např. dlouho šijí. Dalším zážitkem byla návštěva skladu klobouků – i několik variant stihli někteří vyzkoušet. Na malé scéně je Lenka Schreiberová vyzvala, ať si vyzkouší maxipeřinu z pohádky O pejskovi a kočičce – hned na ní bylo plno.

Pan režisér dovolil klientů zúčastnit se krátce zkoušky nového představení Utrpení mladého Waltera, a zkusit se zapojit do jedné scény. Putování zákulisím divadla končilo v nové zkušebně, kde Lenka klientům ukázala krátkou zkoušku choreografie muzikálu Šakalí léta – opět se, jako první zapojil pan Radek.
Program návštěvy byl velmi originálně, a hlavně interaktivně pojatý. Klienti komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou i domova, byli velmi nadšeni, a s radostí nejen poděkovali, ale předali Lence se Zdeňkem dárky, které pro ně připravili – malované baťohy a balíček s medem, který na podzim přijde vhod. Už e těší, až druhá část z nich pojede do Jihlavy na muzikál Šakalí léta. „Bylo to skvělé představení, v závěru jsme stáli, zpívali a tancovali.“ Uvedl pan Bohumil, který už představení viděl.

  • Facebook
  • Twitter