Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Keramika pomáhá, baví a inspiruje na jihlavské radnici

/
/
/
791 Zobrazení



Jihlavská radnice ve svých prostorách od 1. do 28. listopadu přivítá výstavu Keramika pomáhá, baví a inspiruje. Představeny budou ukázky výrobků z jihlavské chráněné dílny, které jsou z převážné části tvořeny tzv. Axmanovou technikou modelování. Pro svoji jednoduchost je využívána jako výuková a terapeutická technika nejen pro nevidomé, ale i pro veřejnost.

Projekt keramické dílny Umění s handicapem vznikl v Jihlavě v roce 2014 na podporu lidí, kteří mají díky svému handicapu na trhu práce velmi malou šanci se plnohodnotně uplatnit. Díky této příležitosti vznikají solitérní díla do zahrad, drobné dekorační předměty a další užitná keramika. Možnost tvořit v dílně momentálně využívají tři klientky.

Výstava Keramika pomáhá, baví a inspiruje

„Práci v dílně bych doporučila všem jako terapii, která lidi zbavuje bolestí, stresu a trápení,“ uvádí paní Martina, kterou už od narození provází vážné zrakové onemocnění, vrozený zákal rohovky.

„Ráda vytvářím nové návrhy a pracuji s dětmi i dospělými, kteří do keramické dílny zavítají. Mým nejoblíbenějším motivem jsou andělé. Věřím, že v každém z nich najde člověk kousek svého anděla strážného, který ho chrání a provází životem,“ doplňuje paní Markéta.

Součástí výstavy bude stojan s hlínou, kde si každý příchozí bude moci vyzkoušet práci s tímto materiálem. Pro děti je nachystána i interaktivní keramická hračka v podobě kuličkové dráhy.

Díla budou vystavena v přízemí jihlavské radnice ve vstupní hale u Městského informačního centra.

  • Facebook
  • Twitter